El Gran Teatre d’Elx va ser inaugurat el 8 d’octubre de 1996, després de la remodelació efectuada sobre la base de l’antiga sala “Kursaal”, que va obrir les seues portes el 24 de maig de 1920.

Xicotet, bonic i acollidor, d’acord amb el seu entorn, així es defineix un dels punts de referència dels il·licitans: el Gran Teatre de la ciutat. Situat en un marc immillorable, com és el centre d’Elx, al costat de la Glorieta, amb fàcil accés, s’alça un edifici amb pòrtic dotat de portes de ferro a manera de reixat que indica l’entrada al vestíbul del teatre recordant així els últims anys del segle passat.

El Gran Teatre d’Elx s’aproxima a les tipologies teatrals italianes, amb una caixa en forma de ferradura que combina llotges amb amfiteatre.

El propietari de l’edifici és l’Ajuntament d’Elx, que va encarregar la rehabilitació i condicionament del Gran Teatre i que va fixar diverses idees claus per a escometre aquesta obra: tancament de la ferradura del pati, construint una altra planta superior per a donar qualitat acústica teatral a la sala; augment de la superfície dedicada a l’escenari, avançant el prosceni i ampliant l’orquestra dels músics per a millorar també la sonoritat del cant; i tancament del sostre de la sala, envoltant fins a aconseguir un espai acollidor, a to amb la tipologia tradicional dels teatres d’òpera. Són significatius en la sala els seus relleus i pintures. Més de 1.300 metres quadrats pintats amb pinzell i pintura a l’oli ofereixen un joc d’ombres i volums. Un llenç pintat a mà amb tremp llis, esmalts acrílics i detalls en or, revist l’embocadura de l’escenari amb una reproducció exacta de l’original.

Un teló de grans dimensions que, il·lustrat amb figures i motius il·licitans, crida l’atenció de l’espectador des de qualsevol punt de la sala. Les dependències complementàries al Gran Teatre són diverses: una sala de premsa, una sala VIP, una sala d’assaig insonoritzada per a orquestra, una excel·lent sala de projeccions de pel·lícules de 35 mm , i una dotació completa de serveis a què cal sumar l’estricta seguretat de la sala, l’amplitud i la comoditat, la il·luminació i l’acústica, i la gran visibilitat que ofereix des de quasi les 779 localitats que té d’aforament el teatre.

Informatitzada la venda de localitats, el Gran Teatre d’Elx ofereix així un ampli ventall de serveis a fi d’establir una estreta relació entre l’espectador i la producció que cada temporada ofereix la sala. Una estructura adaptada perfectament als múltiples usos que alberga.

El Gran Teatre dedica el seu espai a l’ús propi de les arts escèniques, atén actes populars com ara pregons, actes institucionals i lliuraments de premis. La gestió del Gran Teatre està encomanada a la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament, que té una clara vocació de dinamitzar la vida cultural d’Elx. La programació respon a un pla d’activitats on es marquen objectius amb el ** caràcter de mínims i en què s’intenta guardar el difícil equilibri de programar en percentatges adequats les diferents arts escèniques.

 

             Informació Tècnica del Gran Teatre

Descarregar fitxa tècnica del Gran Teatre >

Descarregar dotació del Gran Teatre >

Descarregar plànol de vares del Gran Teatre >

Descarregar plànol de l’escenari del Gran Teatre >