La Casa Consistorial de l'Ajuntament d'Elx es troba situada en ple cor del nucli antic de la ciutat, en un edifici històric que data del segle XV.

La Torre del Consell, com es denominà inicialment, és la construcció municipal més antiga del sud de la Comunitat Valenciana. Estava integrada en la muralla, de tal manera que el seu cos inferior servia de passada entre la Plaça i Baix, a extramurs, i el mercat, dins ja de la vila murada.

Adossada a ella, en el costat de Ponent, s'alçava la Llotja Medieval, realitzada en maçoneria sobre arcs d'obra de pedra picada ogivals, que acollia en el seu interior les activitats dels comerciants de l'època. Posteriorment, el conjunt Torre-Llotja es convertí en un palau renaixentista gràcies a la prolongació de la Sala del Consell sobre la Llotja, i a l'elevació de la Torre, la qual va ser coronada amb una galeria oberta.

Recentment l'edifici va ser restaurat i ampliat per a poder albergar de forma més adequada, la seu central de les dependències municipals.